Sushi meshi musi mieć odpowiednią konsystencję. Ryż nie może być rozgotowany, co w Japonii zwie się beta-beta. Nie może być również niedogotowany i twardy w środku, czyli koshi-koshi. Idealnie ugotowany ryż to taki, którego ziarenka są jednolite w całej objętości oraz gdy możemy każde ziarenko rozróżnić. Taki ryż nazwiemy shiko-shiko.
Wyróżnia się trzy kryteria, które powinien spełniać ugotowany ryż do sushi. Jego powierzchnia powinna błyszczeć (tsuya), powinien być odpowiednio lepki (nebari) oraz powinien odpowiednio smakować (aji).
Jej playlisty nigdy nie są rozgotowane ani twarde w środku. Jej tandy błyszczą , odpowiednio się lepią i zawsze smakują Comme il Faut.
Zapraszamy na demonstrację sushi mastera DJ Marty, która pokażę nam, jak sporządzić shiko-shiko tsuya nebari aji play listę. Oto DJ, który wie, jak się posługiwać pałeczką!
17:00-18:00 Praktyka
18:00-21:30 Milonga
Wstęp:
Praktyka 10 zł
Milonga 15 zł (do 19:00 – 10 zł)
z kartą caminito – 5
0 Odpowiedzi to “DJ Marta!”